Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g kefīra
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 100 g izkausēta sviesta
- 2 olas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 800-900 g miltu
Pildījumam:
- 1 kg kartupeļu
- gabaliņš sviesta
- 100-150 g cieta siera
- saišķītis diļļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - visas mīklas sastāvdaļas, izņemot miltus, samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa.
- Mīklai uzklāj drānu un atstāj uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - kartupeļus nomizo, izvāra, nolej ūdeni, nosusina, sastampā.
- Karstos kartupeļos iekaisa smalki sarīvētu sieru, sakapātas dilles, sāli, piparus, pievieno gabaliņu sviesta, samaisa.
- Mīklu sadala mandarīna lieluma gabaliņos.
- Tāpat sadala arī pildījumu.
- Vienādā daudzumā ir gan mīkla, gan pildījums.
- Katru mīkla gabalu saplacina 10-15 cm lielā plācenī.
- Uz plāceņa malas liek pildījumu, pārloka, saspiež ar pirkstiem un pārvelk maliņu ar dakšiņu.
- Cep sakarsētā pannā, karstā augu eļļā, no abām pusēm.
- Gatavus čeburekus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!