Sastāvdaļas
- 1 kg burkānu
- 0,5 l ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
- Burkānus labi nomazgā, notīra un blanšē 5 - 8 minūtes.
- Tad burkānus sagriež stienīšos vai gabaliņos, sakārto dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu blanšējamo sālsūdeni.
- Mazus burkānus var konservēt veselus, nesagrieztus.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē divas reizes.
- Pirmo reizi 0,5 litra burkas - 30 minūtes un litra burkas - 40 minūtes.
- Pēc 18 - 24 stundām sterilizēšanu atkārto.
- Pēc otras sterilizēšanas burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!