Bumbieri cukura etiķī

Bumbieri cukura etiķī Foto: Bumbieri cukura etiķī

Sastāvdaļas

  • bumbieri
  • cukurs
  • etiķis
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Konservēšanai izvēlas pilnīgi attīstītas, sviestainas, bet vēl stingras bumbieru šķirnes.
  2. Bumbieriem atgriež līdz pusei kātiņu, atlikušo daļiņu rūpīgi nokasa, pēc tam bumbierus nomizo.
  3. Lai tie nepaliktu melni, tos pēc mizošanas liek ūdenī, kuram uz katra litra ir klāt 1 ēdamkarote etiķa.
  4. Nomizotus bumbierus pēc tam viegli apvāra etiķa ūdenī (viegli skābā) un pēc apvārīšanas liek karstā cukura etiķa sīrupā, kurā tos vāra pilnīgi mīkstus.
  5. Uz katriem 500 g cukura ņem 1/2 l laba galda vai vīna etiķa, bez tam vēl garšvielas, kā, piem., rupjo kanēli, krustnagliņas, ingvera sakni un lauru lapas. Mīksti izvārītus bumbierus sakārto iztīrītā stikla vai māla burkā un pārlej ar izkāsto cukura etiķa sīrupu.
  6. Jāievēro, ka cukura etiķa sīrupam jābūt pāri bumbieriem.
  7. Traukus pēc satura atdzišanas aizvāko vai aizsien.
  8. Vēlāk jāskatās, lai cukura etiķa sīrups nenožūtu, pretējā gadījumā tas jāpapildina.
  9. Ja konservus grib sagatavot sterilizējot, tad viegli apvārītus bumbierus pārlej ar izkāstu sīrupu.
  10. Tā pagatavošanai ņem 1/2 l ūdens, 1/2 l etiķa un 500 g cukura, bez tam vēl visas minētās garšvielas; traukus noslēdz un sterilizē 80° C temperatūrā apm. 1/2 stundu.

Padomi:
Cukura etiķa konservus var sagatavot vaļējos traukos, kā arī hermētiski noslēgtos. Pirmajā gadījumā ļoti stingri jāievēro cukura un etiķa samēri, pēdējā – kā vienu, tā otru var lietot pēc garšas. Cukura etiķa konservos sagatavo galvenokārt bumbierus, plūmes, paradīzes āboliņus, kā arī jāņogas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes