Buljona pīrādziņi

Buljona pīrādziņi Foto: Buljona pīrādziņi

Sastāvdaļas

  • 3,5 glāzes miltu
  • 1 glāze piena
  • 250 g sviesta
  • 50 g rauga
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 - 3 olas

Pildījumam:

  • 600 - 700 g vārītas liellopu gaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • malti pipari
  • buljons
  • sāls

Pagatavošana

  1. Uzsilda pienā ieber sāli, cukuru, pievieno sadrupinātu raugu un maisa, līdz raugs izšķīsts, tad pieber izsijātus miltu, izmaisa un pievieno izkausētu sviestu.
  2. Mīklu samīca, novieto augstumā uz 1 - 2 stundām.
  3. Pēc tam mīklu saveļ veltnī, sadala 6 - 7 daļās.
  4. Katru daļu izveltnē aplī, un sagriež 12 trīsstūros.
  5. Katra trīsstūra platākajā malā liek pildījumu, trīsstūri saritina veltnītī, aizspiež galus.
  6. Pīrādziņus liek uz ieziestas plāts, pārziež ar sakultu olu, cep cepeškrāsnī stiprā siltumā.


Pildījumam: gaļu samaļ kopā ar sviestā apceptiem, sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno buljonu, sakarsē, pieber sāli, piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes