Biskvīta torte „Augļu maigums”

Biskvīta torte „Augļu maigums” Foto: Biskvīta torte „Augļu maigums”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu

Pildījumam:

  • banāni
  • konservēti ananāsi
  • 2-3 apelsīni

Krēmam:

  • 1 l skābā krējuma (25% tauku)
  • 1 glāze cukura
  • 50-65 g izšķīdināta un atdzisuša želatīna

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - sakuļ olas ar cukuru, pievieno miltus - samaisa.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  3. Lej mīklu ieeļļotā veidnē, cep, kamēr biskvīts kļūst zeltaini - brūns.
  4. Izņem no krāsns, atdzesē.
  5. Atdzisušu biskvītu sagriež gabaliņos.
  6. Banānus un ananāsus sagriež gabaliņos.
  7. Apelsīnus sagriež aplīšos.
  8. Skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno želatīnu - samaisa.
  9. Krēmam pievieno sagrieztā biskvīta gabaliņus.
  10. Veidnē (ar noņemamām malām) liek apelsīna aplīšus, virsū - 1/3 krēma un biskvīta maisījuma, tad liek banānus, atkal 1/3 krēma un biskvīta maisījuma, tad liek ananāsus, un nobeigumā - atlikušo krēma un biskvīta maisījumu.
  11. Veidnes virsmu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  12. Izņem torti no ledusskapja, liekot uz pasniegšanas šķīvja, veidni apgriež otrādi un noņem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes