Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
Pildījumam:
- banāni
- konservēti ananāsi
- 2-3 apelsīni
Krēmam:
- 1 l skābā krējuma (25% tauku)
- 1 glāze cukura
- 50-65 g izšķīdināta un atdzisuša želatīna
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - sakuļ olas ar cukuru, pievieno miltus - samaisa.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Lej mīklu ieeļļotā veidnē, cep, kamēr biskvīts kļūst zeltaini - brūns.
- Izņem no krāsns, atdzesē.
- Atdzisušu biskvītu sagriež gabaliņos.
- Banānus un ananāsus sagriež gabaliņos.
- Apelsīnus sagriež aplīšos.
- Skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno želatīnu - samaisa.
- Krēmam pievieno sagrieztā biskvīta gabaliņus.
- Veidnē (ar noņemamām malām) liek apelsīna aplīšus, virsū - 1/3 krēma un biskvīta maisījuma, tad liek banānus, atkal 1/3 krēma un biskvīta maisījuma, tad liek ananāsus, un nobeigumā - atlikušo krēma un biskvīta maisījumu.
- Veidnes virsmu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Izņem torti no ledusskapja, liekot uz pasniegšanas šķīvja, veidni apgriež otrādi un noņem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!