Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 g miltu
- 280 g saldkrējuma sviesta
- 200 g pūdercukura
- 2 olas
- 1 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
Krēms:
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 100 g pūdercukura
- 1 bundžiņā vārīta kondensētā piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
Dekorēšanai:
- 350 g aprikožu džema
- sauja riekstu (jebkuru)
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, olas viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un šķīdināto dzeramo sodu.
- Mīklu maisa līdz tai elastīga konsistence un sadala 3 vienādās daļās.
- Ievieto tās ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo visas nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Atdzesētās mīklas daļas ieklāj kūkas formās un cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Gatavos biskvītus pilnībā atdzesē.
- Katru biskvītu pārklāj ar aprikožu džemu un krēmu, bet tortes virsmu tikai ar krēmu.
- Dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto torti ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!