Biezpiena mīklas bulciņas ar āboliem

Biezpiena mīklas bulciņas ar āboliem Foto: Biezpiena mīklas bulciņas ar āboliem

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 150 g biezpiena
  • 75 g cukura
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 paciņa vanilīna
  • 250 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera


Pildījumam:

  • 3 āboli
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 ēdamkarote magoņu sēklu - pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno olu, sāli, eļļu, vanilīnu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, samīca mīklu.
  2. Mīklai uzklāj dvieli un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Mīklu sadala 2 daļās.
  4. Vienu mīklas daļu izrullē 5 mm biezā aplī, sadala 8 sektoros.
  5. Katram trīsstūrim izdara 3 iegriezumus.
  6. Platākajā stūrī liek ābolu šķēlītes, pārkaisa ar cukuru un kanēli.
  7. Šaurāko stūri aptin platākajam, galus piespiež zem aploksnītes.
  8. Šādi rīkojas arī ar otru mīklas daļu.
  9. Bulciņas liek ietaukotā veidnē, noziež ar olu dzeltenuma un 1 ēdamkarotes piena maisījumu, uzkaisa magoņu sēklas.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr bulciņas kļūst zeltainas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes