Sastāvdaļas
- 200 g biezpiena
- 1 ola
- 1 banāns
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 paciņa vanilīna
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes cukura
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Banānam novelk mizu un sagriež gabaliņos.
- Biezpienu, banānu, olu, vanilīnu, cukuru liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā.
- Masa būs pietiekoši šķidra - pievieno 1 ēdamkaroti miltu, samaisa, pievieno vēl miltus, kamēr mīkla kļūst vidēji elastīga.
- Svarīgi nepievienot par daudz miltu, jo tad plācenīši kļūs gumijoti.
- Pannā lej augu eļļu, uzkarsē.
- Ar ēdamkaroti lej mīklu, cep 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un turpina cept 2-3 minūtes.
- Var uzlikt pannai vāku, tad plācenīši labāk izcepsies.
- Plācenīšus pasniedz karstus, pārlietus ar medu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!