Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 1/3 glāzes kokosriekstu skaidiņas
- 1/2 glāze sasmalcinātu mandeļu
- 1/3 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- sāls
- 2 olu baltumi
- 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta
Krēmam:
- 1 glāze saldā krējuma
- 1/2 glāze pūdercukura
Dekorēšanai:
- 2 persiki (sagriezti šķētlītēs)
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 glāze ūdens
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz veido reljefu.
- Tad sajauc ar pārējām biskvītam nepieciešamajām sastāvdaļām viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru, nedaudz ietauko to un ieklāj sagatavoto mīklu.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 20 - 25 minūtes vai līdz malas kļūst zeltaini brūnas.
- Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Garnējums: Persikus, cukuru un ūdeni sajauc nelielā katliņā, silda līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad persikus izlej caur caurduri un novieto atdzesēties.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pūdercukuru viendabīgā masā.
- Atdzesēto biskvītu pārklāj ar putukrējumu un pār to izkārto glazētās persiku šķēlītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!