Bērnības garša - Piena ķīselis ar dzērveņu mērci

Bērnības garša - Piena ķīselis ar dzērveņu mērci Foto: Bērnības garša - Piena ķīselis ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes sadrupinātu riekstu (pēc garsās un patikas)

Mērcei:

  • 100 g dzērveņu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Pienu ar cukuru un vanilīn cukuru uzvāra, maisot pievieno kartupeļu cieti kas atšķaidīta ar nelielu ūdens daudzumu, un vēlreiz uzvāra līdz sabiezē.
  2. Atdzesētu pārlej ar atdzesētu dzērveņu mērci, pārkaisa ar riekstiem.
  3. Mērcei dzērvenes pārlej ar visais nelielu ūdens daudzumu, uzvara lai tā sāk šķīst, pēc tam ogas saspaida.
  4. Dzērvenes izberž caur caur sietu, šķidrumam pievieno 2 glāzes ūdens un un cukuru, uzvāra, iemaisa atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesēs.
  5. Mērci var gatavot arī no citām ogām. Riekstus pārkaisīšanai var apgrauzdēt, uz sausas pannas, lai garša vairāk izceltos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes