Balto pupiņu un vistas zupa

Balto pupiņu un vistas zupa Foto: Balto pupiņu un vistas zupa

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes eļļas
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote kaltētas raudenes
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu
  • 1 zaļā paprika
  • 200 g kaltētu balto pupiņu
  • 3 glāzes vistas buljona
  • 1/2 glāzes saldā krējuma
  • smalki sagriezti pētersīļi vai kinza
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 300 g vistas gaļas bez kauliem

Pagatavošana

  1. Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7 - 8 10 stundām.
  2. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30 - 40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā.
  3. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, pieber sarkanos piparus un raudeni un 3 minūtes sautē katliņā sakarsēta eļļā.
  4. Tad pievieno kubiciņos sagrieztu zaļo papriku un gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, maisot visu cep vēl 15 minūtes.
  5. Pielej buljonu, saldo krējumu, saglabāto pupiņu novārījumu, pievieno novārītās pupiņas un vāra vel 10 minūtes, pēc garšas pieliek sāli un maltus melnos piparus.
  6. Lej šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.

Padoms:
Vārot pupiņas, sals klāt jāliek tikai tad kad pupiņas jau ir mīkstas, citādi miziņa kļūs cieta.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes