Sastāvdaļas
● 4 apelsīni
● 1 bundža konservētu persiku
● 100 g ķiršu
● 1 l augļu sulas
● cukurs/medus (pēc garšas)
● 20 g želatīna
● 150 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
- Nomizo apelsīnus un sadala tos daiviņās. Katru daiviņu atdala no baltās mizas.
- Nelielā trauciņā sajauc želatīnu ar glāzi sulas un atstāj uzbriest. Tad liek karsēties uz nelielas uguns līdz tas pilnībā izkūst.
- Ja nepieciešams, izberž želatīna masu caur sietu un sajauc ar atlikušo sulas daudzumu. Pēc garšas pievieno cukuru vai medu.
- Izvēlēto kūkas formu samitrina ar aukstu ūdeni un sākot no centra izklāj ķiršus, persiku gabaliņus un apelsīnu daiviņas.
- Visu pārklāj ar sulas - želatīna masu un ievieto ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā izņem kūku rūpīgi no formas un malas pārklāj ar mandeļu skaidiņām.