Augļu – mandeļu kūka

Augļu – mandeļu kūka Foto: Augļu – mandeļu kūka

Sastāvdaļas

  • 4 apelsīni
  • 1 bundža konservētu persiku
  • 100 g ķiršu
  • 1 l augļu sulas
  • cukurs/medus (pēc garšas)
  • 20 g želatīna
  • 150 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Nomizo apelsīnus un sadala tos daiviņās. Katru daiviņu atdala no baltās mizas.
  2. Nelielā trauciņā sajauc želatīnu ar glāzi sulas un atstāj uzbriest. Tad liek karsēties uz nelielas uguns līdz tas pilnībā izkūst.
  3. Ja nepieciešams, izberž želatīna masu caur sietu un sajauc ar atlikušo sulas daudzumu. Pēc garšas pievieno cukuru vai medu.
  4. Izvēlēto kūkas formu samitrina ar aukstu ūdeni un sākot no centra izklāj ķiršus, persiku gabaliņus un apelsīnu daiviņas.
  5. Visu pārklāj ar sulas - želatīna masu un ievieto ledusskapī uz nakti.
  6. Nākamajā dienā izņem kūku rūpīgi no formas un malas pārklāj ar mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes