Alū sautēti vistas šķiņķi

Alū sautēti vistas šķiņķi Foto: Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas

Gaļai un marinādei:

● 800 g atkaulotu vistas šķiņķu
● 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
● 50 ml sojas mērces
● 2 laimi
● 3 ēdamkarotes Sriracha mērces
● 1 ēdamkarote medus
● 100 ml alus - Mežpils Speciālais

Dārzeņiem:

● 1 sarkanā paprika
● 1 dzeltenā paprika
● 2 šalotes vai violetie sīpoli
● 800 g nelielu kartupelīšu ar mizu

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi, sajaucot kopā zemesriekstu sviestu, alu, Sriracha mērci, sojas mērci, miziņas un sulu no laimiem un medu. Gaļu atstāj iemarinēties uz 1 stundu.
  2. Tikmēr sagriež papriku un sīpolus palielos gabalos.
  3. Ņem lielu cepamo formu ar augstām malām (var būt stikla forma vai “pīle”), un tās viducī kārto iemarinētos vistas gabalus. Apkārt liek mazos kartupeļus, paprikas un sīpolu gabalus. Pārlej ar atlikušo marinādi. Liek cepties 35-40 minūtes līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ventilatora režīmā, kamēr dārzeņi izcepušies un vietām mazliet piedeguši.
  4. Gatavus pasniedz vistu ar dārzeņiem kopā.

Recepti piedāvā Toms Kursītis.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes