Ābolu rožmaizītes ar kokosa skaidiņām

Ābolu rožmaizītes ar kokosa skaidiņām Foto: Ābolu rožmaizītes ar kokosa skaidiņām

Sastāvdaļas

  • 700 g rauga mīklas
  • 1 ola pārziešanai

Pildījums:

  • 800 g ābolu
  • 1 citrona sula un miziņa
  • 50 g kokosa skaidiņu
  • 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera
  • 2 ēdamkarotes cukursīrupa
  • 50 g rozīņu
  • 2 - 3 ēdamkarotes ābolu džema

Pagatavošana

  1. Ābolus sagriež gabaliņos. Pārslaka ar citrona sulu, lai neapbrūnē un iemaisa norīvēto citrona miziņu, rozīnes, kokosa skaidiņas, ar cukura sīrupu sajauktu ingveru. Visu samaisa.
  2. Rauga mīklu izrullē taisnstūra veidā.
  3. Uz izrullētas mīklas vispirms liek džemu, tad sagatavoto pildījumu, gar ārējo garāko malu atstājot brīvu pirkstu platuma joslu.
  4. Sākot no garākās pārklātās malas mīklu ar pildījumu satin rullī. Brīvo mīklas malu ar pirkstiem piespiež, lai rullis neveras vaļā.
  5. Ruleti sagriež apmēram piecus centimetrus garos gabalos un stāvus liek ietaukota vai ar cepamo papīru izklāta veidnē. Atstājot uz 15 minūtēm, lai mīkla vēlreiz uzrūgst.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  7. Sakuļ olu un pārziež maizītes, tad liek veidni cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz mīkla kļūst brūngani zeltaina.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes