Sastāvdaļas
- 700 g rauga mīklas
- 1 ola pārziešanai
Pildījums:
- 800 g ābolu
- 1 citrona sula un miziņa
- 50 g kokosa skaidiņu
- 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera
- 2 ēdamkarotes cukursīrupa
- 50 g rozīņu
- 2 - 3 ēdamkarotes ābolu džema
Pagatavošana
- Ābolus sagriež gabaliņos. Pārslaka ar citrona sulu, lai neapbrūnē un iemaisa norīvēto citrona miziņu, rozīnes, kokosa skaidiņas, ar cukura sīrupu sajauktu ingveru. Visu samaisa.
- Rauga mīklu izrullē taisnstūra veidā.
- Uz izrullētas mīklas vispirms liek džemu, tad sagatavoto pildījumu, gar ārējo garāko malu atstājot brīvu pirkstu platuma joslu.
- Sākot no garākās pārklātās malas mīklu ar pildījumu satin rullī. Brīvo mīklas malu ar pirkstiem piespiež, lai rullis neveras vaļā.
- Ruleti sagriež apmēram piecus centimetrus garos gabalos un stāvus liek ietaukota vai ar cepamo papīru izklāta veidnē. Atstājot uz 15 minūtēm, lai mīkla vēlreiz uzrūgst.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Sakuļ olu un pārziež maizītes, tad liek veidni cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz mīkla kļūst brūngani zeltaina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!