Sastāvdaļas
- 2 kg ābolu
- 1,5 kg cukura
- 3-4 ēdamkarotes citrona sulas
- 20 piparmētru lapiņu
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
- Āboliem izņem serdes, sagriež šķēlītēs. Pievieno piparmētru lapiņas.
- Uzkaisa cukuru un atstāj uz nakti.No rīta cukurs būs izkusis, āboliem būs parādījusies sula.
- Ābolus uzvāra, nosmeļ putas, maisot, turpina vārīt uz lēnas uguns, 10 minūtes. Atdzesē.
- Ābolus vēlreiz uzvāra, vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes, atkal atdzesē.
- Ievārījumam pievieno kanēli.
- Ievārījumu uzvāra, vāra 4-5 minūtes uz lēnas uguns, pievieno citrona sulu, maisot, vāra vēl 2 minūtes. Noņem no uguns.
- Ievārījumu liek tīrās, sausās burciņās,aizvāko ar skrūvējamiem, vai metāla vāciņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!