Ābolu čipsi
Augļu-ogu ēdienu receptes
Uzkodu receptes
āboli
cukurs
malts kanēlis
Foto: Ābolu čipsi
Sastāvdaļas
- 3 āboli
- malts kanēlis
- cukurs (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana
- Sagriež ābolu plānās šķēlītēs. Patiešām plānās. Ja ābolus sagriezīsi biezākos gabaliņos, iekšpuse var palikt mīksta. Un tas šoreiz nav tas, ko vēlamies. Izmanto visasāko nazi vai īpašu griežamo.
- Pārkaisi ābolus ar kanēli un cukuru pēc vēlēšanās. Var apkaisīt vai nu no vienas, vai abām pusēm.
- Kārto ābolus uz pannas, kas izklāta ar pergamentu, lai nepieliptu.
- Cep 100°C temperatūrā 2,5 stundas. Neaizmirsti aptuveni pēc stundas apgriezt uz otru pusi. Ja vēl nav pietiekami kraukšķīgi, cept var arī visas 3 stundas.
- Atstāj uz stundu atdzist turpat cepeškrāsnī. Tas ir svarīgi: tieši cepeškrāsnī! Tādējādi izkaltīs vēl labāk. Diezgan ilgi, bet tas ir tā vērts.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
... reizes
Šodien skatītākās receptes