Sastāvdaļas
- 4 zivs filejas
- 1/2 citrona
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 daiviņa ķiploka
- 2 ēdamkarotes pētersīļu
- 1/2 tējkarote sāls
- pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ķiploku saspiež ķiploku spiedē.
- Tam pievieno 1/2 citrona sulu, izkausētu sviestu, smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, sāli un piparus.
- Samaisa līdz viendabīgai masai lai visas garšvielas labi sajaucas.
- Zivs filejas liek uz cepešplāts, kuru ieteicams izklāt ar foliju.
- Zivs fileju pārsmērē ar mērci.
- Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā un cep 6 - 8 minūtes.
- Pēc tam temperatūru palielina un cep vēl apmēram 3 - 5 minūtes, līdz zivs fileja kļūst matēta, necaurspīdīga.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!