Zivs fileja citronu - ķiploku mērcē

Zivs fileja citronu - ķiploku mērcē Foto: Zivs fileja citronu - ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas
  • 1/2 citrona
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēdamkarotes pētersīļu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķiploku saspiež ķiploku spiedē.
  2. Tam pievieno 1/2 citrona sulu, izkausētu sviestu, smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, sāli un piparus.
  3. Samaisa līdz viendabīgai masai lai visas garšvielas labi sajaucas.
  4. Zivs filejas liek uz cepešplāts, kuru ieteicams izklāt ar foliju.
  5. Zivs fileju pārsmērē ar mērci.
  6. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā un cep 6 - 8 minūtes.
  7. Pēc tam temperatūru palielina un cep vēl apmēram 3 - 5 minūtes, līdz zivs fileja kļūst matēta, necaurspīdīga.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes