Sastāvdaļas
- 500 g skābā krējuma (20 %)
- 600 ml piena
- 2 ēdamkarotes cietes
- 3 olas
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 2 g vaniļas cukura
Pagatavošana
- Bļodā ielej 1 glāzi auksta ūdens, izšķīdina tajā cieti, tad pievieno cukuru un olas, rūpīgi samaisa.
- Nelielā katliņā uzsilda atlikušo piena daudzumu un pakāpeniski pievieno olu maisījumu.
- Masu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, rūpīgi samaisa un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pievieno skābo krējumu un rūpīgi samaisa.
- Šī krēma garšu var papildināt arī ar 1 ēdamkaroti brendija vai liķiera, smalki sasmalcinātiem riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!