Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 5 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
- 1-2 vaniļas pākstis
- 6 olas
- 100 g cukura aramelei
- 200 g cukura
- 0,5 ml ūdens + 1 ēdamkarote ūdens
Pagatavošana
- Gatavo karameli - sajauc cukuru ar ūdeni, un liek uz uguns.
- Pastāvīgi maisot, vāra, kamēr cukurs iegūst zeltīti - brūnu krāsu.
- Noņem no uguns, un pievieno vienu ēdamkaroti ūdens - samaisa.
- Karameli lej ieeļļotās formiņās - tā, lai noklātu formiņu apakšu.
- Katliņā liek cukuru, pienu un saldo krējumu, pievieno vaniļas sēklas, samaisa, un liek uz uguns.
- Bļodā sakuļ olas.
- Sakultās olas lēni lejot, pievieno siltā piena maisījumam, pastāvīgi maisa.
- Pastāvīgi maisot, maisījumu kārtīgi uzkarsē.
- Maisījumu lej formiņās, virsū karamelei.
- Uzkarsē krāsni līdz 140°C temperatūrā.
- Formiņas liek veidnē, veidnē lej verdošu ūdeni (formiņas atrodas 1/3 ūdenī).
- Cep vienu stundu.
- Formiņas atdzesē, liek uz 2-3 stundām ledusskapī.
- Izņem no ledusskapja, liek uz šķīvja, un aši apgriež otrādi, izņemot no formiņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!