Vaniļas kūciņas

Vaniļas kūciņas Foto: Vaniļas kūciņas

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena
  • 5 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
  • 1-2 vaniļas pākstis
  • 6 olas
  • 100 g cukura aramelei
  • 200 g cukura
  • 0,5 ml ūdens + 1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavo karameli - sajauc cukuru ar ūdeni, un liek uz uguns.
  2. Pastāvīgi maisot, vāra, kamēr cukurs iegūst zeltīti - brūnu krāsu.
  3. Noņem no uguns, un pievieno vienu ēdamkaroti ūdens - samaisa.
  4. Karameli lej ieeļļotās formiņās - tā, lai noklātu formiņu apakšu.
  5. Katliņā liek cukuru, pienu un saldo krējumu, pievieno vaniļas sēklas, samaisa, un liek uz uguns.
  6. Bļodā sakuļ olas.
  7. Sakultās olas lēni lejot, pievieno siltā piena maisījumam, pastāvīgi maisa.
  8. Pastāvīgi maisot, maisījumu kārtīgi uzkarsē.
  9. Maisījumu lej formiņās, virsū karamelei.
  10. Uzkarsē krāsni līdz 140°C temperatūrā.
  11. Formiņas liek veidnē, veidnē lej verdošu ūdeni (formiņas atrodas 1/3 ūdenī).
  12. Cep vienu stundu.
  13. Formiņas atdzesē, liek uz 2-3 stundām ledusskapī.
  14. Izņem no ledusskapja, liek uz šķīvja, un aši apgriež otrādi, izņemot no formiņas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes