Sastāvdaļas
- 240 ml stipra alus
- 1 paciņa sviesta
- 125 g kakao pulvera
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 1,5 tējk. sodas
- 3/4 tējk. sāls
- 2 olas
- 2/3 glāzes skābā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Ieeļļo veidni.
- Katlā uzvāra alu, uz vidējas uguns.
- Pievieno sviestu, kakao pulveri, samaisa viendabīgā masā, atdzesē.
- Sajauc miltus, cukuru, sodu un sāli.
- Ar mikserpulti sakuļ olas un skābo krējumu.
- Olu - skābā krējuma maisījumam pievieno alus maisījumu, kārtīgi samaisa.
- Olu - skābā krējuma un alus maisījumam pakāpeniski pievieno miltu maisījumu - ar mikserpulti, vidējā ātrumā, sakuļ mīklu.
- Mīklu lej ieeļļotajā veidnē.
- Cep 40-45 minūtes. Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
- Pīrāgu pasniedz kopā ar karstu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!