Tumšās šokolādes alus pīrāgs

Tumšās šokolādes alus pīrāgs Foto: Tumšās šokolādes alus pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 240 ml stipra alus
  • 1 paciņa sviesta
  • 125 g kakao pulvera
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 1,5 tējk. sodas
  • 3/4 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 2/3 glāzes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Ieeļļo veidni.
  3. Katlā uzvāra alu, uz vidējas uguns.
  4. Pievieno sviestu, kakao pulveri, samaisa viendabīgā masā, atdzesē.
  5. Sajauc miltus, cukuru, sodu un sāli.
  6. Ar mikserpulti sakuļ olas un skābo krējumu.
  7. Olu - skābā krējuma maisījumam pievieno alus maisījumu, kārtīgi samaisa.
  8. Olu - skābā krējuma un alus maisījumam pakāpeniski pievieno miltu maisījumu - ar mikserpulti, vidējā ātrumā, sakuļ mīklu.
  9. Mīklu lej ieeļļotajā veidnē.
  10. Cep 40-45 minūtes. Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
  11. Pīrāgu pasniedz kopā ar karstu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes