Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 130 g sviesta
- 5 olas
- 300 g auksta ūdens
Krēmam:
- 450 g skāba krējuma
- 1 glāze cukura
- 1 tāfelīte šokolādes
- 1 paciņa biezinātāja
Pagatavošana
- Miltus izsijā un pievieno sāli.
- Katliņā uzvāra ūdeni ar sviestu. Ber miltus vārošā ūdenī un maisa, kamēr mīkla atlec no katliņa malām.
- Mazliet atdzesē mīklu un tad pievieno pa vienai olai, kārtīgi maisot, kamēr mīkla kļūst gluda.
- Liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai. Cepeškrāsns apakšā noliek trauku ar ūdeni, lai veidojas tvaiks.
- Cepešplāti ieklāj cepamo papīru. Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz plāts izspiež plānas 6 - 7 cm garas desiņas.
- Cep zeltainas, pēc tam atdzesē.
Gatavo krēmu:
- Krējumu saputo ar cukuru, pievieno biezinātāju, samaisa.
- Izceptās desiņas iemērc krējuma krēmā un izkārto traukā ar kaudzi, pārlej krēmu.
- Gatavu pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!