Sastāvdaļas
- 1 l buljona
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 1 sīpols
- 1 tējkarote miltu
- 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 1 selerijas sakne
- 1/2 glāzes rīsu
- sāls
- cukurs
- zaļumi
Pagatavošana
- Sasmalcinātu sīpolu apcep eļļā, pieliek miltus un tomātu biezeni.
- Pielej buljonu, pieliek skaidiņās sarīvētu seleriju, kā arī rīsus.
- Vāra, līdz rīsi mīksti.
- Sāli un cukuru pieliek pēc garšas.
- Gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz karstu vai aukstu, var pielikt krējumu.
Dārzeņus un zaļumus var pievienot pēc garšas, kā arī zupu var pagatavot sātīgāku pievienojot gaļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!