Sastāvdaļas
- 300 g zemeņu
- 300 g želejas cukura
Pagatavošana
- Zemenes noskalo, nosusina un noņem kātiņus.
- Sagriež mazākos gabaliņos.
- Zemenes ar želejas cukuru puto mikserī apm. 10 minūtes, līdz masa kļūst gaiša un stingra.
- Var arī ogas saspiest un maisīt ar karoti.
- Taču tādā gadījumā nepieciešamas apm. 30 minūtes.
- Marmelādi pilda sterilizētās burkās, aizvāko un liek ledusskapī.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 nedēļas.
Padoms
Tā kā nevārītas ogas nevar ilgi uzglabāt, parasti gatavo nelielus daudzumus. Arī tās burkas, kuras vēl nav aizsāktas, jātur ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!