Svaigu zemeņu biezenis

Svaigu zemeņu biezenis Foto: Svaigu zemeņu biezenis

Sastāvdaļas

  • 300 g zemeņu
  • 300 g želejas cukura

Pagatavošana

  1. Zemenes noskalo, nosusina un noņem kātiņus.
  2. Sagriež mazākos gabaliņos.
  3. Zemenes ar želejas cukuru puto mikserī apm. 10 minūtes, līdz masa kļūst gaiša un stingra.
  4. Var arī ogas saspiest un maisīt ar karoti.
  5. Taču tādā gadījumā nepieciešamas apm. 30 minūtes.
  6. Marmelādi pilda sterilizētās burkās, aizvāko un liek ledusskapī.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 nedēļas.

Padoms
Tā kā nevārītas ogas nevar ilgi uzglabāt, parasti gatavo nelielus daudzumus. Arī tās burkas, kuras vēl nav aizsāktas, jātur ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes