Spāņu Omlete - Tortilla de Patatas

Spāņu Omlete - Tortilla de Patatas Foto: Spāņu Omlete - Tortilla de Patatas

Sastāvdaļas

  • 500 g nomizotu kartupeļu
  • 2 nomizotu balto spāņu sīpolu
  • 150 ml olīveļļas
  • 6 lauku vistas olas

Pagatavošana

  1. Pārgriež kartupeļus uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs. Sīpolus sagriež ripiņās.
  2. Lielā pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, pievieno tai sīpolus un viegli sautē 2-3 minūtes.
  3. Pievieno kartupeļus, cep 15 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz kartupeļi mīksti.
  4. Bļodā iesit olas. Kartupeļus un sīpolus izceļ no pannas un iemaisa olā.
  5. Pievieno sāli pēc garšas un ļauj visai masai atdzist 15 minūtes.
  6. Olu-kartupeļu masu liek mazākā pannā un turpina cept uz lēnas uguns, izmantojot lāpstiņu, lai omlete veidotos viendabīga.
  7. Pēc 3-4 minūtēm uz pannas liek palielāku plakanu šķīvi un apgriež omleti otrādi, to ieslidinot atpakaļ pannā un apcepot vēl pāris minūtes no otras puses.
  8. Gatavo omleti liek uz šķīvja un pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.

Recepti iesaka šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes