Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 glāze brūnā cukura
- 1 glāze miltu (+ 3 ēdamk. krēmam)
- 1 g vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 400 ml piena
- 200 g sviesta
- 100 g baltās šokolādes
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakul olas līdz tās sāk putot.
- Pievieno brūno cukuru un turpina kult līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
- Iegūto mīklu ielej multivarāmajā katlā un cep 40 minūtes cepšanas režīmā.
- Kad biskvīts izcepies, ļauj tam atdzist un horizontāli sagriež to 3 kārtās.
- Krēms: Dziļā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri un cukuru, tad pievieno 1/2 glāzi silta piena, rūpīgi samaisa un pievieno atlikušo pienu.
- Masu ielej nelielā katliņa un karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē.
- Tad noņem to no karstuma un pievieno balto šokolādi, rūpīgi samaisa un atdzesē.
- Atsevišķi sakuļ sviestu ar elektrisko putotāju līdz tas kļūst gaisīgs un pievieno krēmam.
- Nedaudz krēma atstāj tortes ārpuses apziešanai un pārējo krēmu pārklāj pār katru biskvīta kārtu.
- Torti dekorē ar riekstiem, cepumu drupatām un šokolādes skaidiņām.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!