Sastāvdaļas
- 3 1/2 ēdamkarotes miltu
- 7 olu baltumi
- 2 olu dzeltenumi
- 3 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
Krēms:
- 200 g sviesta
- 5 olas dzeltenumu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote piena
- 2 ēdamkarotes cietes
- vaniļas cukurs
Glazūrai:
- 100 g šokolādes
- 50 g sviesta
- 85 ml piena
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls. Pakāpeniski pievieno cukuru un pa vienam olu dzeltenumus.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar kakao pulveru un dzeramo sodu. Porcijveidīgi pievieno olu masai.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus ar cukuru līdz masa kļūst balta.
- Tad pievieno cukuru, pienu un cieti. Masu ielej nelielā katliņā un nelielā temperatūrā karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
- Krēmu pilnībā atdzesē, pievieno sviestu un ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
- Atdzesēto biskvītu pārklāj ar krēmu un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Glazūra: Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad pievieno pienu un, kad šokolāde izkususi, pievieno sviestu.
- Turpina sildīt līdz masa ir viendabīga. Pārlej pār kūkas virsmu.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!