Sastāvdaļas
Kūciņām:
- 250 g tumšās šokolādes
- 200 g sviesta
- 200 g cukura
- 5 olas
- 2 ēdamkarotes milti
Mērcei:
- 400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem
- 3 ēdamkarotes cukura
- 50 ml ķiršu liķiera vai tumšā ruma
- 1 līdzena ēdamkarote kartupeļu cietes
Rotājumam:
- rožu ziedlapiņas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote želatīna
Pagatavošana
- Izkausējiet sviestu uz mazas uguns. Lieciet tajā gabalos salauztu šokolādi. lēni karsējot un patstāvīgi maisot, izkausējiet šokolādi.
- Cukuru ieberiet dziļā traukā, pievienojiet olas, putojiet, līdz maisījums kļūst balts un irdens, bet apjoms palielinās trīskārt.
- Pieberiet miltus un izmaisiet. Putojot pakāpeniski ar sviestu un šokolādi un sakuliet līdz viendabīgai masai.
- Mīklu 2-3 cm kārtā lejiet ar sviestu ietaukotās veidnītēs. Cepiet 20 minūtes līdz 160°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī. Tad novietojiet veidnītes uz auksta, slapja dvieļa un izņemiet no tām nedaudz atdzisušās kūkas.
- Ķiršus iemērciet liķierī, pieberiet cukuru un izvāriet. Kartupeļu cieti kārtīgi samaisiet ar ml aukstu ūdeni, ātri pievienojiet mērcei un maisot uzvāriet.
- Želatīnam uzlejiet 50 ml auksta, vārīta ūdens, briediniet aptuveni 20 minūtes un izšķīdiniet masā, nopuriniet un apviļājiet cukurā.
- Nožāvējiet ar restēm.
- Rotāšanai izmantojiet ķīmiski neapstrādātas rožu ziedlapiņas. Ja jums tādu nav, izvēlaties ēdamos puķu ziedus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!