Sastāvdaļas
- 200 g mīksta sviesta
- 150 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 4 olas
- 150 g miltu
- mazliet kartupeļu cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 100 ml kefīra
Pagatavošana
- Miltus izsijā ar kartupeļu cieti, sāli un cepamo pulveri, noliek malā.
- Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, krēmveida konsistencē.
- Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas kārtīgi sakuļ.
- Pievieno kefīru, sakuļ, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, vēlreiz visu sakuļ.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienai pievieno citronu miziņas.
- Otrai mīklas daļai pievieno kakao pulveri, sakuļ.
- Abus mīklas veidus pamīšus liek kēksu veidnītēs(veidnītes ietauko).
- Veidnes liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep aptuveni 20-25 minūtes.
- Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!