Smiltsērkšķu kompots

Smiltsērkšķu kompots Foto: Smiltsērkšķu kompots

Sastāvdaļas

  • 1,6 kg smiltsērkšķu augļu
  • 1 l ūdens
  • 500 g cukura

Pagatavošana

  1. Augļus novāc pirms rudens salnām septembrī, pārtīra, nomazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās.
  2. Augļus pārlej ar karstu sīrupu, uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
  3. Pēc tam burkas izceļ no ūdens, aizvalcē un atdzesē kā parasti.


Šim kompotam ir augsta diētiskā vērtība. Smiltsērkšķu augļiem ir patīkama skāba garša un īpatnējs aromāts, kas atgādina ananāsus. Šīs mazās, sīkās, oranžās ogas satur ļoti daudz C vitamīna, kā arī B1, B2, P vitamīnus un karotīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes