Sastāvdaļas
- 300 grami skābētu kāpostu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 3 daiviņas ķiploka
- 200 grami malta speķa
- 3 ēdamkarotes miežu putraimu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera
- 1 tējkarote ķimeņu
- 2 lauru lapas
- 1/4 tējkarote maltu smaržīgo piparu
- 2 litri buljona vai ūdens (ja vēlās šķidrāku pievieno vairāk ūdens)
- sāls pēc garšas
- asie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu, ķiplokus un burkānu sasmalcina un apcepam kopā ar speķi. Pievienojam kāpostu un apcepam.
- Pieliek garšvielas un putraimus pielejam buljonu.
- Vārām līdz kāposti ir mīksti.
- Pa to laiku izvāra kartupeļus ar visu mizu.
- Ēdam piekožot kartupeli, var pievienot skābu krējumu ja vēlas.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!