Sastāvdaļas
- 250 g vistas filejas
- 500 g zaļo pupiņu (var saldētu)
- 1 sarkana paprika
- 1 sīpols
- augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- 50 ml karsta ūdens
- 2 - 3 ēdamkarotes balzamiko etiķa (vai 50/50 ar sojas mērci)
- sāls
- maltie melnie pipari
- žāvētas dilles
Pagatavošana
- Pupiņas vara sālsūdenī pāris minūtes, tām vajag būt vēl pacietām. Nolej ūdeni.
- Vistas fileju nomazgā, nosusina un sagriež strēmelēs. Apcep un karstas pannas nelielā augu eļļas daudzumā.
- Notīra sīpolu un papriku un arī sagriež strēmelītēs.
- Pannā, kurā cepās vistas fileja, pievieno vēl eļļu un tur apcep sīpolu ar papriku.
- Pievieno pupiņas un cep vēl 5 minūtes uz nelielas uguns līdz dārzeņi gatavi.
- Pie dārzeņiem pievieno vistu, samaisa un visu pārliek lielā traukā.
- Bļodiņā sakuļ sastāvdaļas mērcei, pārbauda sāļumu, tam jābūt pietiekamam, jo dārzeņi un gaļa nav sālīti.
- Pārlej salātus ar mērci un kārtīgi samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!