Siltie seleriju salāti ar Indijas riekstiem

Siltie seleriju salāti ar Indijas riekstiem Foto: Siltie seleriju salāti ar Indijas riekstiem

Sastāvdaļas

  • 5 - 6 seleriju kāti
  • 1 liela sauja Indijas riekstu
  • 1,5 cm ingvera
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1,5 cm zaļā čili pipara
  • 2 tējkarotes miso pastas
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • 80 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Ingveru sagriež smalkos salmiņos. Sasmalcina čili piparu un ķiplokus.
  2. Notīra seleriju kātus un sagriež biezos salmiņos (4 cm x 1 cm). Seleriju lapas neizmest, jo tās arī noderēs.
  3. Uz pannas uzkarsē eļļu, pievieno cukuru, ingveru, ķiplokus un čili. Lieliski, ja ir vok panna.
  4. Tad pievieno miso pastu un ūdeni, pavāra pāris minūtes uz mazas uguns.
  5. Mērcei pievieno riekstus, samaisa, pannai var uzlikt vāku un ļaut riekstiem pieņemt šķidrumu un garšu.
  6. Gatavību viegli pārbaudīt pēc riekstiem, tiem jābūt mīkstiem, taču vēl ar saglabātu elastību.
  7. Kad rieksti gatavi, pievieno selerijas. Visu samaisa un gatavo uz lielas uguns pāris minūtes.
  8. Nedrīkst pārcept, lai selerijas saglabā elastību un ir kraukšķīgas.
  9. 30 sekundes pirms ēdiens ir gatavs, pievieno seleriju lapas. Samaisa un ļauj gatavoties 20 - 30 sekundes. Liek traukos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes