Siļķu salāti bavāriešu gaumē

Siļķu salāti bavāriešu gaumē Foto: Siļķu salāti bavāriešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 4 mazsālītas siļķu filejas
  • 200 g biešu
  • 4 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 salds ābols
  • 8 valriekstu kodoli
  • 1250 g skābā krējuma
  • 100 g rūgušpiena
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

  1. Bieti labi nomazgā un vāra apmēram 25 minūtes.
  2. Novāra kartupeļus ar mizu.
  3. Dārzeņus nedaudz atdzesē, rūpīgi notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Sīpolu sīki sakapā, āboliem izņem sēklotni, mīkstumu sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Sakapā riekstus gabalos, siļķes sagriež sloksnītēs. 
  6. Visas sagatavotās sastāvdaļas saliek bļoda un samaisa.
  7. Krējumam pievieno rūgušpienu, augu eļļu, samaisa, pārlej salātiem un viegli iecilā.
  8. Salātus un 150 - 180 minūtēm noliek ledusskapī, lai ievelkas.
  9. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes