Siera kūka „Zebra”

Siera kūka „Zebra” Foto: Siera kūka „Zebra”

Sastāvdaļas

  • 250 g krēmsiera
  • 50 g sviesta
  • 100 ml piena
  • 6 olas
  • 40 g miltu
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 150 g cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao

Pagatavošana

  1. Sajauc krēmsieru, pienu un sviestu, liek karsta ūdens peldē un uzkarsē, maisot, līdz izveidojas viendabīga masa.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Tortes formu aptin ar foliju, lai cepšanās laikā neiesūcas ūdens.
  3. Siera, piena un sviesta masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno 6 olu dzeltenumus un saputo.
  4. Pievieno citrona sulu, miltus, cieti un saputo.
  5. Atsevišķā traukā saputo 6 olas baltumus stingrās putās. Pievieno cukuru un puto vēl 3 - 4 minūtes.
  6. Abas masas rūpīgi savieno, līdz iegūst vienu viendabīgu masu.
  7. Mīklu sadala 2 daļās, vienai no tām pievieno kakao un samaisa.
  8. Mīklu jel formā pēc kārtas, vispirms gaišo, pēc tam tumšo, tad atkal gaišo, tad tumšo utt.
  9. Liek formu traukā un ūdeni un liek cepeškrāsnī, cep 1 stundu.
  10. Atdzesē istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes