Semifreddo – tradicionālais itāļu deserts

Semifreddo – tradicionālais itāļu deserts Foto: Semifreddo – tradicionālais itāļu deserts

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 30 g cukurs
  • 250 ml 35% salds krējums
  • 70 g apelsīnu sukādes
  • 50 g pistācijas riekstu
  • sauja dažādu svaigu vai sasaldētu ogu
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Atdalīt olu baltumus no dzeltenumiem (pirms tam ieteicams olas nomazgāt, jo tās netiks termiski apstrādātas!).
  2. Dzeltenumus saputot ar cukuru līdz izveidojas gaiša, bieza masa.
  3. Atsevišķi saputot stingrās putās olu baltumus.
  4. Saputot saldo krējumu (bez cukura).
  5. Uzmanīgi sajaukt visas trīs masas vienā.
  6. Pievienot šai masai pistācijas riekstus, apelsīnu sukādes un ogas, vēlreiz visu uzmanīgi samaisīt.
  7. Tortes vai jebkuru veidni izklāt ar pārtikas plēvi, ieliet tur Iegūto masu. Pārklāt ar pārtikas plēvi, uzlikt virsū šķīvi un nedaudz piespiest.
  8. Ievietot veidni saldētavā uz 5 stundām.
  9. Kad deserts sasaldēts, izgāzt to uz šķīvja vai tortes paliktņa, izrotāt ar ogām vai pārliet ar kādu saldo mērci.
  10. Šo desertu ledusskapī var uzglabāt līdz pat mēnesim.
  11. Semifreddo – tradicionāls itāļu deserts, kas atgādina saldējumu. Deserta pagatavošanai var izmantot dažādus pildījumus: cepumus, riekstus, šokolādi, augļus un ogas. Pateicoties savdabīgam sastāvam, šis itāļu deserts nesasalst saldējamā kamerā, bet ilgu laiku turas maigs un mīksts. Semifreddo var papildināt ar augļu vai šokolādes mērcēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes