Sastāvdaļas
- vistas gaļas gabali
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 glāze karsta ūdens
- 2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Vistas gaļas gabalus nomazgā un liek sausā veidnē.
- Cukuru samaisa ar sāli, ber mazā katliņā, karsē uz lielas uguns, kamēr cukurs izkūst.
- Tiklīdz maisījums kļūst tumšs, noņem no uguns, uzlej karstu ūdeni.
- Katliņu liek uz lēnas uguns, maisot karsē, kamēr ūdens iztvaiko.
- Vistas gaļu pārlej ar iegūto mērci, virsū vistai liek sakapātas vai ķiploku spiedē saspiestas ķiploku daiviņas.
- Gaļu cep 200-230 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, kamēr tai rodas sarkanīga garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!