„Selgas” cepumu jogurta – ogu kūka ar biezpienu

„Selgas” cepumu jogurta – ogu kūka ar biezpienu Foto: „Selgas” cepumu jogurta – ogu kūka ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 150 g sviesta (izkausēta)
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 125 g jogurts bez piedevām
  • 1 citrona sula
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 2 olu baltumi
  • 1 tējkarote želatīna
  • 300 g augļu vai ogu pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai izmantojot blenderi un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formā, kas nedaudz ietaukota, un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  3. Želatīnu pārlej ar citrona sulu, kas atšķaidīta ar ūdeni attiecībā 1:1 uz 5 minūtēm. Tad želatīnu izkausē.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un jogurtu, medu. Pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu un visu labi samaisa.
  5. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus un rūpīgi iemaisa to biezpiena masā.
  6. Masu pārklāj pār cepumu pamatni, kūkas virsmu nolīdzina un dekorē ar sevis izvēlētiem augļiem vai ogām.
  7. Kūku ievieto ledusskapī uz 6 stundām vai visu nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes