Sastāvdaļas
- 300 g „Selgas” cepumu
- 150 g sviesta (izkausēta)
- 200 g vājpiena biezpiena
- 125 g jogurts bez piedevām
- 1 citrona sula
- 3 ēdamkarotes medus
- 2 olu baltumi
- 1 tējkarote želatīna
- 300 g augļu vai ogu pēc garšas
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai izmantojot blenderi un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formā, kas nedaudz ietaukota, un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Želatīnu pārlej ar citrona sulu, kas atšķaidīta ar ūdeni attiecībā 1:1 uz 5 minūtēm. Tad želatīnu izkausē.
- Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un jogurtu, medu. Pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu un visu labi samaisa.
- Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus un rūpīgi iemaisa to biezpiena masā.
- Masu pārklāj pār cepumu pamatni, kūkas virsmu nolīdzina un dekorē ar sevis izvēlētiem augļiem vai ogām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 6 stundām vai visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!