Sastāvdaļas
- 1 kg bumbieru
- 300 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 130 g polentas (kukurūzas miltu)
- 50 g medus
- 4 olas
- 40 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 citronu miziņas, smalki rīvētas
- ½ citrona sulas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Bumbierus nomizo, izņem sēklas, sagriez rupjos gabalos un apsalki ar citrona sulu.
- Dziļā pannā izkausē 80 g sviesta, pievieno medu un maisot karsē, līdz veidojas karamele. Iemaisi bumbierus un uz mazas uguns vēl dažas minūtes pasutini.
- Pāri palikušo sviestu sakul ar cukuru, pa vienai iesitot un ieputojot olas, pievieno polentu, iesijā miltus un cepampulveri.
- Kad mīkla kļuvusi viendabīga, iemaisi bumbierus un citronmiziņu.
- Ar cepampapīru izoderē cepamo formu, ietauko to un liec iekšā mīklu.
- Cep aptuveni 1 stundu un 10 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu - ja iedurot un izvelkot tas ir sauss, pīrāgs gatavs!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!