Sālītie garšaugi un dārzeņi

Sālītie garšaugi un dārzeņi Foto: Sālītie garšaugi un dārzeņi

Sastāvdaļas

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram septiņas 0,5 litru burkas.

  • 1 kg sarkano tomātu
  • 1 kg burkānu
  • 0,2 kg pētersīļu sakņu
  • 1 kg sīpolu loku
  • 0,5 kg diļļu
  • 0,5 kg pētersīļu lapu
  • 0,7 kg sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs.
  2. Burkānu un pētersīļu saknes nomazgā un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves.
  3. Zaļumus izlasa, noskalo un sīki sagriež.
  4. Visus dārzeņus un zaļumus samaisa ar sāli, saliek izkarsētās sausās burkās un cieši noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Jāraugās, lai garšaugi būtu pārklāti ar šķidrumu – sālījumu, pretējā gadījumā tie var sākt no virsas pelēt. Sālītos garšaugus lietojot zupā, jāievēro, ka zupai sāls nav jāliek.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes