Saldētā biezpiena – lazdu riekstu kūka ar augļiem

Saldētā biezpiena – lazdu riekstu kūka ar augļiem Foto: Saldētā biezpiena – lazdu riekstu kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 700 g biezpiena
  • jebkuri augļi (persiki, banāni, nektarīni, ogas, utt.)
  • 150 g sukādes
  • 3 - 4 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 100 g lazdu riekstu pusītes
  • kanēlis (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Biezpienu izlaiž caur sietu vai sasmalcina virtuves kombainā.
  2. Pievieno medu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Sevis izvēlētu kūkas formu vai stikla trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj tajā daļu biezpiena masas.
  4. Augļus nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos kubiņos. Pārkaisa pār biezpiena masu un pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
  5. Virsmu nolīdzina ar lāpstiņas vai karotes palīdzību un ievieto saldētavā uz 4 - 5 stundām.
  6. Pēc noteiktā laika kūku izņem no saldētavas un ievieto lielākā traukā ar verdošu ūdeni uz 1 minūti.
  7. Tad apgriež kūkas formu otrādi un izgāž kūku uz servējamā šķīvja. Noņem pārtikas plēvi.
  8. Kūkas virsmu pārkaisa ar kakao pulveri, kanēli, lazdu riekstiem un sukādēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes