Sastāvdaļas
- 700 g biezpiena
- jebkuri augļi (persiki, banāni, nektarīni, ogas, utt.)
- 150 g sukādes
- 3 - 4 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 100 g lazdu riekstu pusītes
- kanēlis (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Biezpienu izlaiž caur sietu vai sasmalcina virtuves kombainā.
- Pievieno medu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Sevis izvēlētu kūkas formu vai stikla trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj tajā daļu biezpiena masas.
- Augļus nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos kubiņos. Pārkaisa pār biezpiena masu un pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
- Virsmu nolīdzina ar lāpstiņas vai karotes palīdzību un ievieto saldētavā uz 4 - 5 stundām.
- Pēc noteiktā laika kūku izņem no saldētavas un ievieto lielākā traukā ar verdošu ūdeni uz 1 minūti.
- Tad apgriež kūkas formu otrādi un izgāž kūku uz servējamā šķīvja. Noņem pārtikas plēvi.
- Kūkas virsmu pārkaisa ar kakao pulveri, kanēli, lazdu riekstiem un sukādēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!