Rīsi indiešu gaumē

Rīsi indiešu gaumē Foto: Rīsi indiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 350 g irdeno rīsu
  • 1/2 čili pipara
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarotes Garam Masala garšvielas
  • 1 lauru lapa
  • 2 krustnagliņas
  • 1 tējkarote kurkumas vai karija
  • 500 vistas buljona (no kubika)

Pagatavošana

  1. Notīra un sasmalcina sīpolu.
  2. Katliņa sakarsē eļļu un pavāra sīpolus apmēram 1 minūti.
  3. Pievieno rīsus un visu vēl nedaudz apbrūnina.
  4. Sasmalcina čili piparu un ķiploka daiviņas.
  5. Rīsiem pievieno ķiplokus, čili piparu, Garam Masala garšvielas, lauru lapu, krustnagliņas un kurkumu vai kariju.
  6. Pārlej ar vistas buljonu.
  7. Uzliek katliņam vāku un vara apmēram 20 minūtes.
  8. Apmaisa. Tad atstāj uz 5 - 10 minūtēm.
  9. Gataviem rīsiem jābūt sausiem un irdeniem.
  10. Rīsi labi garšo kopā ar taukos vārītām garnelēm, zivi un salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes