Sastāvdaļas
- 500 g kviešu miltu
- 1 glāzi piena
- 100 g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
30 g rauga Virsmai:
- 500 g rabarberu
- 1 ola
- 100 g skābā krējuma
- 100 g cukura
- vanilīns vai sarīvēta citrona miziņa
- cepumi "Selga" klasiskie
Pagatavošana
- Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
- Uzrūgušu mīklu liek uz sagatavotas plāts, izlīdzina 1 cm biezumā un uzraudzē.
- Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar pusi cukura devas, atstāj ievilkties.
- Uzrūgušu mīklu pārkaisa ar sarīvētiem cepumiem, pārliek ar sacukurotiem rabarberiem.
- Sulu, kas radusies, rabarberus sacukurojot, pievieno krējumam, kurš sakults kopā ar olu un vanilīnu, un pārlej rabarberiem.
- Cep cepeškrāsnī vidējā karstumā apmēram 30 minūtes.
- Atdzisušu rabarberu maizi sagriež gabaliņos un pasniedz ar pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!