Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g sviesta
- 1 ola
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 300 g miltu
- 1/2 glāzes cukura
Pildījumam:
- 500 g skābā krējuma
- 4 olas
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 paciņa vanilīna
- 5 ēdamkarotes cukura
- 150 g melleņu
Pagatavošana
- Sasaldētu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.
- Pievieno cukuru, olu, pieber miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
- Ar rokām samīca mīklu.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Mīklu izlīdzina veidnē, izveido mīklas maliņas(pietiekoši augstas).
- Gatavo pildījumu - skābo krējumu sakuļ ar olām, pievieno vaniļas cukuru, vanilīnu, cukuru, vēlreiz sakuļ.
- Pievieno mellenes.
- Pildījumu lej veidnē, virsū mīklai, mīklas maliņām ir jābūt augstākām, nekā pildījums.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!