Pīrāgs ar aitas gaļu un kartupeļiem

Pīrāgs ar aitas gaļu un kartupeļiem Foto: Pīrāgs ar aitas gaļu un kartupeļiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 70-100 g izkausēta sviesta
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera vai sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2-2,5 glāzes miltu
  • 1 glāze skābā krējuma
Pildījumam:
  • 500 g aitas gaļas
  • 2 sīpoli
  • 3 nevārīti kartupeļi
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā samaisa izkausētu sviestu, skābo krējumu, olu, sāli, cepamo pulveri.
  2. Pievieno miltus un samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uzrūgt.
  4. Pildījumam - gaļu, sīpolus, kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, samaisa, pieber sāli, piparus, pievieno sakapātus zaļumus.
  5. Mīklu sadala 2 daļās, viena daļa mazliet lielāka par otru.
  6. Abas daļas izrullē apļos, 5-7 mm biezumā, uzkaisa miltus.
  7. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek lielāko mīklas apli, uz tā vienmērīgi izklāj pildījumu.
  8. Virsū liek otru mīklas apli, malas aiztaisa, noklāj ar sakultas olas un 2 ēdamkarošu ūdens maisījumu, sadursta ar dakšiņu.
  9. Cep 190°C temperatūrā, kamēr apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes