Sastāvdaļas
- 3-3,5 glāzes miltu
- 1 glāze ūdens
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
Pildījumam:
- 5 tomāti
- 200 g Brinzas siera
- 2 ķiploka daiviņas
- zaļumi
- sāls
Pagatavošana
- Tomātus sagriež gredzenos.
- Brinzas sieru samīca ar dakšiņu, pievieno ķiploku spiedē saspiestas ķiploka daiviņas, sakapātus zaļumus un samaisa.
- Verdošā ūdenī izmaisa cukuru un sāli, pievieno augu eļļu, miltus, samīca mīkstu mīklu.
- Ļauj mīklai "atpūsties" 30 minūtes.
- Pusi mīklas izrullē lielā, plānā plāksnē.
- Uz mīklas plāksnes izkārto tomātu gredzenus 3 cm attālumā vienu no otra.
- Uz tomātu gredzena liek siera pildījumu.
- Izrullē otru mīklas daļu plānā plāksnē un liek virsū pildījumam.
- Ar tomātu gredzenu lielumam atbilstošu glāzi, izspiež apaļus pīrādziņus.
- Pīrādziņus cep lielā sakarsētā augu eļļas daudzumā, no abām pusēm.
- Gatavus pīrādziņus nosusina uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!