Pildīti saldie pipari

Pildīti saldie pipari Foto: Pildīti saldie pipari

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:

  • 8 piparu pākstis
  • 500-700 g dārzeņu pildījuma
  • 300-400 g tomātu biezeņa

Pildījumam:

  • 800 g burkānu
  • 100 g sīpolu
  • 100 g pētersīļu sakņu
  • 100 g seleriju sakņu
  • 30 g zaļumu
  • 20 g sāls
  • 10 g cukura
  • 1 g malta piparu
  • eļļa pēc vajadzības

Pārliešanai:

  • 400 g tomātu biezeņa
  • 20-30 g cukura
  • 20 g sāls

Pagatavošana

  1. Piparu pākstis notīra, nogriež galu, izņem sēklotni.
  2. Blanšē 5-6 minūtes, līdz pākstis kļūst elastīgas un tās var ērtāk iepildīt traukā.
  3. Pākstis ne visai cieši pilda ar dārzeņu maisījumu.
  4. Dārzeņu maisījuma sagatavošana piparu pildīšanai:
    burkānus, pētersīļus un selerijas saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  5. Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
  6. Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā eļļas daudzumā.
  7. Sīpolus apcep caurspīdīgus.
  8. Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas – nomazgā un sīki sagriež.
  9. Atdzesētus dārzeņus samaisa ar garšvielām. Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
  10. Piparu pārliešanai lieto biezu tomātu biezeni, kam pēc garšas pieliek cukuru un sāli.
  11. Burkā ielej pāris karošu sagatavotā tomātu biezeņa un ievieto piepildītos piparus.
  12. ½ l burkā var ievietot apmēram 3-5 piparus atkarībā no to lieluma.
  13. Tad virsū atkal uzlej tomātu biezeni tik daudz, lai pipari būtu apsegti.
  14. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 °C temperatūrā 70 minūtes.
  15. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes