Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:
- 8 piparu pākstis
- 500-700 g dārzeņu pildījuma
- 300-400 g tomātu biezeņa
Pildījumam:
- 800 g burkānu
- 100 g sīpolu
- 100 g pētersīļu sakņu
- 100 g seleriju sakņu
- 30 g zaļumu
- 20 g sāls
- 10 g cukura
- 1 g malta piparu
- eļļa pēc vajadzības
Pārliešanai:
- 400 g tomātu biezeņa
- 20-30 g cukura
- 20 g sāls
Pagatavošana
- Piparu pākstis notīra, nogriež galu, izņem sēklotni.
- Blanšē 5-6 minūtes, līdz pākstis kļūst elastīgas un tās var ērtāk iepildīt traukā.
- Pākstis ne visai cieši pilda ar dārzeņu maisījumu.
- Dārzeņu maisījuma sagatavošana piparu pildīšanai:
burkānus, pētersīļus un selerijas saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. - Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
- Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā eļļas daudzumā.
- Sīpolus apcep caurspīdīgus.
- Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas – nomazgā un sīki sagriež.
- Atdzesētus dārzeņus samaisa ar garšvielām. Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
- Piparu pārliešanai lieto biezu tomātu biezeni, kam pēc garšas pieliek cukuru un sāli.
- Burkā ielej pāris karošu sagatavotā tomātu biezeņa un ievieto piepildītos piparus.
- ½ l burkā var ievietot apmēram 3-5 piparus atkarībā no to lieluma.
- Tad virsū atkal uzlej tomātu biezeni tik daudz, lai pipari būtu apsegti.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 °C temperatūrā 70 minūtes.
- No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!