Sastāvdaļas
- 14 - 15 nelielu gurķu
- 1/4 sīpola
- 1/3 sarkanas paprikas
- 1/4 - 1/2 sarkana ābola
- 3 ķiploka daiviņas
- ķiploka daiviņas lieluma ingvera
- 1/3 glāzes rīvētu burkānu
- 6 zaļi loki
- šarlotes sīpols
- 3/4 ēdamkarotes sarkanā pipara
- 1 tējkarote medus
- 3 ēdamkarotes un 1 tējkarote sāls
- 2 tējkarotes garšvielu zivij
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā un nogriež galiņus. Iegriež katru gurķi krusteniski, nepārgriežot.
- Gurķus ierīvē ar sāli, liek traukā zem kāda smaguma un patur 20 - 30 minūtes.
- Blenderī sajauc sasmalcinātu sīpolu, papriku, sagrieztu ābolu bez mizas un serdes, ķiplokus un ingveru. Pievieno nedaudz ūdens.
- Samaļ vienmērīgā pastā. Pārliek nelielā traukā, pievieno medu, zivs garšvielu, burkānus un lokus. Samaisa.
- Noskalo gurķiem lieko sāli.
- Gurķus piepilda ar sagatavoto masu, ar pirkstiem uzmanīgi paverot gurķus vaļā, lai pildījumu var ielikt tieši vidū.
- Pildītos gurķus saliek kādā hermētiskā traukā, vēlams stikla. Gurķus liek rindās.
- Trauku aptin ar pārtikas plēvi un cieši noslēdz, lai būtu pēc iespējas hermētiskāki apstākļi.
- Atstāj uz 1 - 2 dienām iemarinēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!