Pildīti gurķi korejiešu gaumē

Pildīti gurķi korejiešu gaumē Foto: Pildīti gurķi korejiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 14 - 15 nelielu gurķu
  • 1/4 sīpola
  • 1/3 sarkanas paprikas
  • 1/4 - 1/2 sarkana ābola
  • 3 ķiploka daiviņas
  • ķiploka daiviņas lieluma ingvera
  • 1/3 glāzes rīvētu burkānu
  • 6 zaļi loki
  • šarlotes sīpols
  • 3/4 ēdamkarotes sarkanā pipara
  • 1 tējkarote medus
  • 3 ēdamkarotes un 1 tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes garšvielu zivij

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā un nogriež galiņus. Iegriež katru gurķi krusteniski, nepārgriežot.
  2. Gurķus ierīvē ar sāli, liek traukā zem kāda smaguma un patur 20 - 30 minūtes.
  3. Blenderī sajauc sasmalcinātu sīpolu, papriku, sagrieztu ābolu bez mizas un serdes, ķiplokus un ingveru. Pievieno nedaudz ūdens.
  4. Samaļ vienmērīgā pastā. Pārliek nelielā traukā, pievieno medu, zivs garšvielu, burkānus un lokus. Samaisa.
  5. Noskalo gurķiem lieko sāli.
  6. Gurķus piepilda ar sagatavoto masu, ar pirkstiem uzmanīgi paverot gurķus vaļā, lai pildījumu var ielikt tieši vidū.
  7. Pildītos gurķus saliek kādā hermētiskā traukā, vēlams stikla. Gurķus liek rindās.
  8. Trauku aptin ar pārtikas plēvi un cieši noslēdz, lai būtu pēc iespējas hermētiskāki apstākļi.
  9. Atstāj uz 1 - 2 dienām iemarinēties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes