Sastāvdaļas
- 500 g zivju
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 1/2 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls
- zaļumi
- piens
Pagatavošana
- Sagatavotas zivis sagriež gabalos un apkaisa ar sāli.
- Katlā izkausē sviestu, ieber rīvmaizi, pielej pienu.
- Katlu liek uz uguns.
- Verdošā šķidrumā ieliek zivis, pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļu un diļļu zaļumiem.
- Gatavās zivis saliek šķīvī kopā ar mērci.
- Piedevām pasniedz vārītus kartupeļus, atsevišķi - sviestu.
Ja mērce ir par šķidru, tā pēc zivju izņemšanas mazliet jāpavāra. Šim ēdienam ērti izmantot jūras asaru gatavo fileju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!