Mīkstās piparkūkas

Mīkstās piparkūkas Foto: Mīkstās piparkūkas

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 4 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Garšvielas:

  • 5 krustnagliņas
  • 3 graudiņi kardamona
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1/2 tējkarotes ingvera
  • 1/2 tējkarotes muskatrieksta
  • 3 graudiņi piparu
  • 1/2 tējkarotes koriandra
  • naža gals samaltu anīsu sēklu

Pagatavošana

  1. Pusi glāzes cukura ar pusi glāzes ūdeni vāra, līdz cukurs izkūst un kļūst brūns, tad pievieno pārējo cukuru un karsē, līdz cukurs izkūst, pievieno garšvielas, miltus, krējumu, sakultas olas, cepamo pulveri.
  2. Masu labi sakuļ, lej uz plāts 2 cm biezumā, cep mērenā siltumā.
  3. Atdzesētu sagriež vēlamās formas gabaliņos, pārklāj ar glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes