Menca krējuma mērcē

Menca krējuma mērcē Foto: Menca krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg mencas
  • 400 g krējuma
  • 3 ķiploka daiviņas
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • dilles pēc garšas
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 burkāns
  • 1 tējkarote garšvielas zivij
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu

Pagatavošana

  1. Rūpīgi nomazgājiet zivis, nokasiet, nogrieziet spuras.
  2. Sagriež porcijās, pārkaisa ar garšvielām zivij un atstāj.
  3. Krējumu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sasmalcinātām dillēm, sāli un pipariem.
  4. Burkānus nomizo, sarīvē uz rīves uz lieliem caurumiem, apcep, pievienojot 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas.
  5. Zivi apviļā miltos, atlikušajā eļļā apcep no abām pusēm līdz pusgatavajai.
  6. Uz zivīm liek burkānus, virsū uzlej skābo krējuma mērci. Pārklājiet pannu ar vāku, samaziniet uguni, vāriet zivis 15 minūtes.

Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes