Sastāvdaļas
- 1 kg mencas
- 400 g krējuma
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- dilles pēc garšas
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 1 burkāns
- 1 tējkarote garšvielas zivij
- 4 ēdamkarotes kviešu miltu
Pagatavošana
- Rūpīgi nomazgājiet zivis, nokasiet, nogrieziet spuras.
- Sagriež porcijās, pārkaisa ar garšvielām zivij un atstāj.
- Krējumu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sasmalcinātām dillēm, sāli un pipariem.
- Burkānus nomizo, sarīvē uz rīves uz lieliem caurumiem, apcep, pievienojot 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas.
- Zivi apviļā miltos, atlikušajā eļļā apcep no abām pusēm līdz pusgatavajai.
- Uz zivīm liek burkānus, virsū uzlej skābo krējuma mērci. Pārklājiet pannu ar vāku, samaziniet uguni, vāriet zivis 15 minūtes.
Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!